Гимназиja "Свети Сава" Подгорица - О НАМА

Гимназија "Свети Сава" основана је 2022. године. Прва генерација ђака уписана је школске 2023/24. године. Наша установа ради по програму општих гимназија који је одобрио Национални савјет за образовање на основу мишљења Завода за школство и по лиценци добијеној од Министарства просвјете, науке, културе и спорта.

Наш циљ

Наш циљ је да створимо подстицајно окружење за развој младих људи, који ће бити спремни да одговоре изазовима модерног друштва, не заборављајући притом на важност очувања културног и духовног идентитета.

Рад у малим групама

Један од темеља нашег образовног система јесте пружање пажње сваком ученику. То постижемо кроз рад у малим групама, гдје се наши наставници посвећују специфичним потребама и интересовањима сваког ђака. Овај приступ подстиче развој ка будућем академском статусу и лични развој ученика, припремајући их за будуће професионалне и личне изазове.

Сигурност прије свега

У складу са међународним документима, а посебно Конвенцијом о правима дјетета, те националним законодавним оквиром Гимназија је дефинисала активности и рад у пољу цјелокупне безбједности и сигурности наших ученика.

У свом раду посебну пажњу усмјеравамо на дјеловање тима за превенцију вршњачког насиља, који у оквиру свог плана рада предвиђа превентивне и интервентне мјере и поступке.

Гимназија "Свети Сава" и иновативне технологије

Гимназија "Свети Сава" континуирано примјењује иновације у наставном процесу. Употребом савремених технологија и метода учења образовни садржаји се преносе на ефикасан и интерактиван начин. Осим тога, богат изборни програм омогућава ученицима да истражују различите области, развијајући тиме не само академска знања, већ и практичне вјештине неопходне у савременом радном окружењу.

Страни језици

Уважавајући значај вишејезичности у савременом свијету, нудимо образовање из више страних језика: енглеског, руског, француског, италијанског и њемачког. Тако наши ученици развијају глобалну компетентност и отвореност према различитим културама и перспективама.

Наша мисија и визија

Наша мисија је да одгајамо и образујемо младе људе који ће бити спремни да преузму одговорност и лидерство у друштву кроз стално лично усавршавање и професионални развој. Визија Гимназије "Свети Сава" је стварање генерација које ће својим знањем, етиком и емпатијом доприносити не само локалној заједници, већ и глобалном друштву.

Зашто уписати нову подгоричку гимназију

Гимназија "Свети Сава" је избор за оне који траже образовање које иде у корак са временом, али које истовремено његује универзалне људске вриједности и принципе важне за развој сваке младе личности.

Кликни на слику испод за увећан приказ зграде Гимназије "Свети Сава"

Кликни на дугме испод и сазнај више

Кликни и позови одмах

Ко може уписати гимназију "Свети Сава"?

Кликни следећи линк и сазнај детаље о условима за уписа гимназије: Образовни програм - услови за упис

Резиме

У школи се његују културне, умјетничке и етничке различитости и вриједности. Тако пружамо могућност отворености појединца према свима и учествујемо у креирању друштва које не треба да има стереотипе и предрасуде. Динамичне школске и ваннаставне активности, попут екскурзија, посјета музејима, библиотекама, биоскопима, предавањима, изазивају интересовање великог броја дјеце која завршавају основну школу.

Оно што нас чини јединственом васпитно-образовном институцијом, поред високог стандарда образовања, јесте свестраност и укључивање наших ученика у различите области што ће им бити од користи у даљем животу и школовању. Гимназија „Свети Сава“ подстиче развој адолесцената на интелектуалном, емоционалном и друштвеном плану као и на пољу правилног психичког, физичког и духовног развоја. Посебан нагласак је стављен на подстицању емпатије и солидарности према другима. Тако припремамо младе за свијет одраслих и одговорних особа, да би били од користи својим ближњима и заједници у којој живе.

Развијање критичког начина размишљања и слободног духа код младих даје изванредне основе за квалитетан наставак образовања на студијама као и за даљи животни позив. Самим тим, Гимназија „Свети Сава“ представља одличан избор за све ученике жељне стицања знања, вјештина као и позитивних животних и едукативних искустава.