Гимназија "Свети Сава" Подгорица

OBRAZOVNI PROGRAM, NASTAVA, PROFESORI...

Klikni na dugme ispod i saznaj više o obrazovnom programu, nastavi i predavačima podgoričke gimnazije "Sveti Sava".

Nastava se izvodi u skladu sa obrazovnim programom za opšte gimnazije.
 

GIMNAZIJA „SVETI SAVA”

Klikni na dugme i saznaj više o podgoričkoj gimnaziji "Sveti Sava".

Prikazi i utisci učenika gimnazije Sveti Sava o svojoj školi

VIJESTI

Prof. dr Jelica Stojanović Redovni profesorr Filolološkog fakulteta u Nikšiću

Gimnaziji "Sveti Sava"– zato što je u nju utkana i njoj prirođena i svetost i svjetlost, radost i vjera, prijateljstvo i ljubav, a sve jednako pravo, iskonsko i suštinsko znanje.

Put je obasjan i jasan i uz pomoć odabranih učitelja, a učitelj je jedna od najljepših i najširih riječi, pa je tako i treba shvatiti. Učitelj i učenik…oduvijek dok je svijeta i vijeka, za jedno lijepo tkanje u vječnosti.

Danilo Bećković Reditelj

Najpoznatije svetske škole, kao što su Harvard, Jejl, Prinston i Oksford, osnovali su sveštenici i verujući ljudi. Osnovali su i neke od najstarijih univerziteta na svetu, kao što su pariska Sorbona i Karlov univerzitet u Pragu.

Ni u Crnoj Gori nije bilo drugačije.

Milica Bakrač Književnica i pjesnikinja

Jedan od najljepših poetskih časova koje sam bila u prilici da održim, dogodio se 22. marta u Gimnaziji ,,Sveti Sava" u Podgorici.

Moje gostovanje je upriličeno povodom obilježavanja Međunarodnog dana poezije. Raduje me postanje ove škole, dobrota i vaspitanje njenih učenika, roditeljski i visoko-pedagoški odnos zaposlenih prema djeci.

Raduje me osjećaj da je Gimnazija ,,Sveti Sava“ jedna dobra porodica, i svi mi, koji joj dolazimo, bivamo prihvaćeni na isti način.

Prof. dr Miloš Ković Profesor univerzitet u Beogradu, Filozofski fakultet

Naša deca moraju da steknu najbolje obrazovanje i naše škole po svom kvalitetu moraju da budu iznad ostalih. Kada, zbog svog kvaliteta, postanu privlačne i za pripadnike drugih naroda, znaćemo da smo postigli cilj.

Potrebni su nam mladi ljudi čvrsti u veri i identitetu, željni usavršavanja, dobri poznavaoci sveta u kome žive, otvoreni i prijateljski raspoloženi prema drugome i drugačijem. Potrebni su nam, više nego ikada, oni koji će biti „kadri stići i uteći, i na strašnom mjestu postojati“.

mr Milorad Durutović Književni kritičar

Povodom Svjetskog dana knjige i autorskih prava imao sam jedinstvenu čast da budem gost gimnazije „Sveti Sava“ u Podgorici. Upoznavši se sa načinom rada u ovoj školi, koji je povjeren provjerenim i čestitim profesorima i pedagozima, shvatio sam da osnivanje ove škole pruža daleko više od još jedne mogućnosti izbora pred kojom se može naći neki današnji učenik koji teži upisati kvalitetnu srednju školu.

Prednosti su brojne, počevši od nekih praktičnih benefita, sve do šanse da današnji mladi čovjek ima priliku da njeguje tradicionalne i klasične vrijednosti, a da, istovremeno, sasvim prati izazove i zahtjeve savremenog školstva i života. Prema tome, svesrdno preporučujem svakom roditelju i osnovcu da ovakvu obrazovnu ustanovu makar razmotri kao priliku nekih lijepih i velikih mogućnosti usavršavanja.